сряда, 27 април 2011 г.

Мечки в центъра на София

Под мотото - „Да се опознаем по-добре ..., За да се разбираме по-добре, да си имаме повече доверие и да живеем по-добре заедно.” на площад „Света Неделя” в София са изложени 120 двуметрови мечки от фибростъкло. Всяка една е оформена с рисунка от художник от съответната държава.

Турнето United Buddy Bears има до сега реализирани двадесет изложби на пет континента. Чрез дарения и продажби на мечки се набират средства за деца в нужда.

Личните ми впечатления от изложбата са, че тя предизвиква голям интерес. Хората с удоволствие коментират и снимат. Вероятно това, че е директно на улицата я прави много достъпна. Посланието е много положително. Относно изпълнението на самите експонати, за да се избегне едно усещане за евтина конфекция, е добре да бъдат изработени по индивидуално и може би от друг материал. Художник на българската мечка е Климентина Карадимчева с артистичен псевдоним Клио Карадим. Чудех се как да го кажа, но тази мечка ми се струва грозна. Едновременно с това, в нея откривам и искреност, но повече ще напиша следващия път.

Още информация за изложбата може да прочетете тук. Следващите снимки на мечки са в следната поредност по държави: 1-България, 2-Румъния, 3-Турция, 4-Гърция, 5-Сърбия, 6-Австрия, 7-Чехия, 8-Германия, 9-Франция, 10-Италия, 11-Швейцария, 12-Белгия, 13-Холандия, 14-Швеция, 15-Дания, 16-Ирландия, 17-Великобритания, 18-Австралия, 19-Нова Зеландия, 20-Япония.












































.

Няма коментари:

Публикуване на коментар